Despre noi

Ne propunem ca societatesicultura.ro* să fie nu numai un site cultural, ci un reper. Facem parte dintre acei tineri care cred că România e o țară minunată, care au ales să rămână acasă. Prin acest proiect vrem să creăm o comunitate a celor care nu așteaptă ca lucrurile să fie altfel, a unor oameni responsabili, cu inițiative, creativitate și un pic de curaj.

Pictura lui Lorenzo Costa, Argonautas, stă la baza logo-ului CSC. Echipajul de eroi imaginari se îmbarcă pentru o mare călătorie simbolică în care vor dobândi, dacă nu avere, măcar imaginea destinului sau a adevărului lor. societatesicultura.ro este corabia noastră.

* activitatea site-ului societatesicultura.ro a început ca parte a Cercului de Societate şi Cultură din Facultatea de Istorie, înfiinţat în martie 2011, la initiaţiva doctoranzilor Simona Barbu şi Alice Schreiner, sub coordonarea doamnei prof.univ.dr. Mirela Murgescu. După mai bine de doi ani de blogging colectiv și întâlniri cu invitați deosebiți**, echipa CSC lansează proiectul societatesicultura.ro. Site-ul conține articole dintr-o arie largă de domenii – istorie, literatură, sociologie, film, artă, teatru, comunicare, antropologie etc.

** Vasile Ernu, Florin Iaru, Ioana Pârvulescu, Vintilă Mihăilescu, Cătălin Ștefănescu