Poate că oamenii tind să fie pesimiști mai degrabă decât optimiști, e poate mai simplu să ne plângem de mizeria din jurul nostru decât să facem curățenie. Trăim într-o lume în criză, într-o Românie într-o permanentă tranziție. Vedem în fiecare zi la TV, pe facebook sau în ziare tot felul de evenimente care ne scandalizează, ne scârbesc, ne provoacă durere. Este tot mai greu să vrei să faci performanță, în orice domeniu. Și e și mai greu când ai sentimentul că oricât de tare te-ai lupta cu morile de vânt, uneori chiar nu contează intenția ta bună.

Cred enorm în puterea exemplului, tocmai de aceea întotdeauna am căutat în jurul meu oameni buni și frumoși sufletește, oameni care să mă inspire. Am descoperit-o pe Oana Pellea prin dragul de Amza Pellea, unul dintre oamenii pe care îi admir încă din copilărie. Am început s-o iubesc pe Oana Pellea după ce am citit Jurnalul apărut la editura Humanitas, lectură pe care v-o recomand cu drag. Am văzut-o la teatru, la tv, în filme, în seriale, am citit interviurile pe care le-a dat, îi urmăresc pagina de facebook. De fiecare dată îmi dă o stare de bine, de speranță, de bunătate.

Tocmai pentru că știm că nu suntem singurii care cred  în oamenii aceștia minunați care au darul de a-i inspira pe cei din jurul lor, ne-am gândit să îi căutăm pe youtube și să vă spunem de ce ne plac, de ce ne fac să ne simțim mai puternici, mai buni, mai frumoși sufletește.

Inspirational Sessions este o rubrică în care membrii echipei, dar și colaboratorii și cititorii, vor propune un astfel de filmuleț.

Discursul susținut de Oana Pellea de la TEDx București 2010 este o pledoarie pentru viață, despre faptul că nu ne naștem întâmplător undeva și că depinde de fiecare dintre noi ce facem cu acest context, despre curajul de a-ți asuma emoția, despre curajul și bucuria de a trăi azi oriunde. Acordați-vă 25 de minute pentru acest om minunat…

Sunt obsedată că va veni momentul în care mă voi întreba de ce nu am avut curajul să fac asta, de ce nu m-am dus până la capăt? Nu o să ne judece nimeni niciodată decât noi – aici e problema – o să vină tot Oana Pellea și o să mă întrebe ce ai făcut cu viața ta? Ori eu nu o să pot să-i spun știi, eu m-am născut în România și a fost o situație grea. Aș fi putut să fac mult mai mult.

Deci nu prea am nicio șansă. Și atunci m-am hotărât să îmi văd de viața mea, să îmi fac așa curat puțin, în jurul meu, să fac lucrurile cât pot eu de bine și să devin un lider. Acum, o să vă spun ce cred eu că înseamnă un lider, în orice domeniu – e să aprinzi scânteia în altcineva. E ca la Paști cu lumânarea – să dai lumina mai departe. Pentru că așa se amplifică, pentru că așa putem face o lume mai frumoasă, mai bună.

sursa foto