O adaptare după piesa Angajare de clovn a lui Matei Vișniec, Angajăm profesionist este un amestec curajos de teatru și acrobație.

Pe 28 martie, la Teatrul Elisabeta din București, a avut loc  premiera comediei Angajăm profesionist, o adaptare realizată de Adrian Păduraru după piesa Angajare de clovn de Matei Vișniec.

Citiți aici despre Conferințele TNB care l-au avut ca invitat pe Matei Vișniec.

O piesă interactivă, bazată pe o strânsă comunicare cu publicul, Angajăm profesionist propune un comic de limbaj adaptat sarcasmului contemporan, dar și un comic de situație bine studiat.

Actorului și regizorului Adrian Păduraru i s-au alăturat pe scenă Daniel Vișan și Florin Șerbănescu, cei trei interpretându-i pe Peppino, Fillipo și Nicollo, clovni profesioniști în căutarea unui loc de muncă.

Actorii Daniel Vișan și Florin Șerbănescu sunt și cascadori, cunoscuți pentru filme precum Mirrors (2008), Ghost Rider (2011), Blood Rayne (2005), Walking With the Enemy (2011), A Good Man (2014) sau Dying of the Light (2014), unde au colaborat cu nume precum Steven Segal și Nicolas Cage. În piesa Angajăm profesionist, Daniel și Florin folosesc cascadoriile cu scopul de a dovedi capacitățile care îi califică pe Fillipo și Nicollo pentru slujba pe care aceștia și-o doresc.

angajam profesionist

Postul dorit nu poate fi însă ocupat decât de unul dintre cei care așteaptă să intre la interviu, ceea ce naște o rivalitate mai mult sau mai puțin ascunsă între cele trei personaje. Prin diferite trucuri, fiecare încearcă să îi convingă pe ceilalți doi de supremația propriului talent și de inutilitatea încercărilor celorlalți. Aflăm pe parcursul piesei că Pepino este cel cu cea mai proeminentă experiență, fiind cel mai calificat pentru obținerea postului. Experiența lui devine însă un dezavantaj, deoarece Fillipo și Nicollo conștientizează riscul și vor să-și crească propriile șanse de angajare prin sabotarea profesionistului.

angajam profesionist

Chimia dintre cei trei actori este incontestabilă, ei jonglând cu replicile și mișcarea scenică într-o coerență remarcabilă. Spectacolul este antrenant, iar publicul captivat de jocul actoricesc ce invită mereu la implicare prin întrebări directe.

Din echipa proiectului mai fac parte și Vlad Gălățianu și Oana Pușcatu, care sunt responsabili de momentele muzicale live ale spectacolului.

O piesă de teatru ce capătă caracteristicile unui tur de forță, în care elementele acrobatice aduc fericirea copiilor și admirația adulților, în care umorul este simplu, dar de efect, Angajăm profesionist reușește să-și îndeplinească misiunea de act artistic, aceea de a oferi într-un timp scurt o bucurie de durată.

Următoarea reprezentație va avea loc pe data de 22 aprilie, la ora 19:00, la Teatrul Elisabeta din București.

surse foto: (c) Viorel Pleșca