UPDATE: Vă mulțumim pentru răspunsuri. Câștigătoare concursului este Larisa. Felicitări!

Pe 24 februarie 2016 va începe un curs minunat de istorie: Reginele Europei – putere, frumuseţe şi eleganţă, susținut de doamna Monica Neațu. Prietenii noștri de la Fundația Calea Victoriei v-au pregătit o surpriză și vă oferă șansa câștigării unui loc gratuit la acest curs.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. Puterea regală la feminin din Bizanţ în Europa medievală. Teodora, Irina şi alte câteva împărătese bizantine. Cum se alegea soţia unui viitor rege au împărat? Un fenomen straniu – concursurile de frumuseţe din Bizanţ. Căsătoria, maternitatea şi regenţa. Reginele evului mediu occidental – de la Alienor de Aquitania la Isabeau de Bavaria. Revolta în faţa puterii masculine – sancţiuni. Cum era pedepsit adulterul reginei – câteva studii de caz celebre.

2. Reginele Renaşterii – putere, religie şi modă. Caterina de Medici. Elisabeta I a Angliei un suflet de bărbat într-un trup de femeie. Europa modernă şi două personalităţi controversate: Ecaterina II a Rusiei şi Maria Antoaneta a Franţei. O regină la eşafod. Secolul XIX şi epoca victoriană. Regina Victoria dincolo de mit. O împărăteasă haute-couture – Eugenia de Montijo. Elisabeta de Bavaria – femeia din spatele mitului Sissi.

3. Reginele secolului XX. Regina Maria – de la tânăra fermecătoare la regina României Mari – un itinerariu şi câteva surse de inspiraţie. Reginele sfârşitului de secol XX – ce a mai rămas dintr-un ideal?

Cum puteți câștiga un loc la cursul Reginele Europei – putere, frumuseţe şi eleganţă? Scrieți într-un comentariu care este regina care vă inspiră cel mai mult și de ce. Cel mai inedit/interesant răspuns va fi premiat. Concursul este organizat în perioada 9-15 februarie 2016 (termenul limită pentru răspunsuri este 15 februarie, ora 23.59). Abia așteptăm răspunsurile voastre!