Invitație la filmul Big Eyes (Tim Burton) [concurs încheiat]

Invitație la filmul Big Eyes (Tim Burton) [concurs]Știți povestea celui mai recent film al lui Tim Burton? Echipa societatesicultura.ro îți face invitație la filmul Big Eyes.

Update: Câștigătoarea concursului este Oana Șerban. Felicitări, te vom contacta pentru detalii. Mulțumim tuturor pentru participare și vă mai invităm pe site.

Izvorât din mintea excentrică a regizorului Tim Burton, „Big Eyes / Ferestrele sufletului” spune povestea scandaloasă a uneia dintre cele mai mari fraude din istoria artei. La sfârşitul anilor ’50 – începutul anilor ’60, pictorul Walter Keane (Christoph Waltz) a atins un succes de neimaginat, revoluţionând comercializarea artei cu picturile sale enigmatice ale unor fiinţe plăpânde cu ochi mari. Adevărul straniu şi şocant este descoperit până la urmă: lucrările lui Walter nu fuseseră create de fapt de el, ci de soţia sa, Margaret (Amy Adams). Se pare că familia Keane a trăit o minciună colosală, care a păcălit o lume întreagă. O povestea mult prea incredibilă pentru a fi ficţiune, filmul „Ferestrele sufletului” se concentrează pe momentul în care Margaret descoperă artistul din ea, succesul extraordinar al picturilor ei, precum şi relaţia ei tumultoasă cu soţul său, care căpătase faimă internaţională, asumându-şi munca ei.

Prietenii noștri de la CineForum oferă o invitatie dublă la Big Eyes. Pentru a participa la concurs te provocăm la un mic research. Caută pe internet lucrările realizate de Margaret Keane și lasă-ne link cu preferata ta. Spune-ne, în câteva cuvinte, de ce ai ales pictura respectivă și noi te trimitem la film! Concursul se desfășoară în perioada 18 – 20 februarie (ora 23.59), iar câștigătorul va fi anunțat sâmbătă dimineață, pe 21 februarie. Va fi premiat cel mai interesant comentariu. Multă inspirație!

Biletele sunt valabile în săptămâna 23-26 februarie 2015, de luni până joi, doar la proiecțiile Cinema City din SUN Plaza din București sau la Cinema City din țară (lista cinematografelor poate fi consultată aici)

Filmul „Big Eyes / Ferestrele sufletului” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 20 februarie 2015.

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.