update: câștigătorul invitației duble cu acces la toate proiecțiile la Cinepolitica Extra Time este Marius Eugen Țiboacă. Felicitări, vei primi informații pe email.

Prietenii noștri de la Cinepolitica Extra Time au pregătit o surpriză pentru cititorii societatesicultura.ro, oferind o invitație dublă cu acces la toate proiecțiile care vor avea loc între 17 și 19 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu din București.

Evenimentul va fi deschis luni, 17 noiembrie, de la ora 18.00, cu filmul Up to the Border – A Personal View of the Berlin Wall (Germania, 2012), în regia lui Claus Oppermann și Gerald Grote. Acesta reconstituie contextul în care Guvernul Republicii Democrate Germane punea prima piatră pe fundația celui mai urât monument din lume, moment filmat și fotografiat de locuitorii aflați în stare de șoc. Seara de luni va continua, de la 21:30, cu poveștile șocante a cinci cetățeni est-germani arestați după ce au încercat să fugă din țară, din multi-premiatul Face the Wall / Gesicht zur Wand (2009), în regia lui Stefan Weinert.

Marți, de la 18.00, spectatorii vor putea viziona It Happened in August. Building the Berlin Wall – Anatomy of a Political Crisis (2001), care reia contextul împărțirii Europei în două și detaliază viața cotidiană în jurul Zidului. Un documentar multi-premiat, Off Ways / Elektrokohle (Von wegen)de Uli M. Schüppelpoate fi văzut tot marți, 18 noiembrie, de la 21.30.

Spectatorii vor putea (re)vedea și unul dintre cele mai îndrăgite și premiate filme despre căderea Zidului, Good Bye, Lenin!în regia lui Wolfgang Becker miercuri, 19 noiembrie, de la 18.00.The Tunnel/ Der Tunnel, o dramă intensă bazată pe povestea adevărată a unui campion la înot care a fugit din Germania de Est, cu Alexandra Maria Lara într-unul dintre rolurile-cheie, va fi proiectat în închiderea evenimentului miercuri, 19 noiembrie, de la 20.30.

Un moment de cotitură din istoria ultimului secol, căderea Zidului Berlinului, este tema celei de-a doua ediții a evenimentului Cinepolitica Extra Time. Seria de proiecții și dezbateri marchează 25 de ani de la prăbușirea Zidului și a simbolicei Cortine de Fier care a împărțit Europa în două. Șase filme și două dezbateri cu istorici, sociologi și politologi vor pune în discuție moștenirea Cortinei de Fier și zidurile ridicate în Europa ultimelor decenii.

Pentru a participa la concurs, așteptăm răspunsurile voastre la întrebarea – Ce film din programul CINEPOLITICA Extra Time credeți că este un must see pentru un tânăr? Concursul se desfășoară în perioada 12 – 15 noiemrbie (ora 23.59) , iar câștigătorul va fi anunțat pe 16 noiembrie. Succes!

Cinepolitica Extra Time este un eveniment off season al Festivalului Internațional de Film Cinepolitica. Evenimentul este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la București. societatesicultura.ro este partener media al evenimentului.