Un concert de vară printre frunze de toamnă. Parcul Herăstrău fremăta de oamenii care așteptau răbdători să își ocupe locurile. Discutau relaxați și binevoitori. O seară ruptă parcă din povești. Cu adevărat din povești.

În întunericul scenei se deslușeau artiștii ce repetau. Un zumzet amestecat cu acorduri de vioară și violoncele se înălța spre stelele care în final și-au făcut apariția după nenumărate zile înnorate. Și deodată lumina s-a aprins. Dirijorul orchestrei Bucharest Festival Orchestra, Cristian Lupeș, și-a făcut apariția în aplauzele tuturor și…magia a început.

Întreg parcul a răsunat de cele mai cunoscute coloane sonore ale cinematografiei universale precum Superman sau Star Wars, pe fundal explodând imagini cu protagoniștii acestor pelicule. Muzica celebrei ecranizări Fantoma de la Operă a fost acompaniată de o demonstrație inedită de dans contemporan interpretată de Constantin Enache. Apa sărată a Mării Caraibelor și-a făcut simțită prezența alături de șarmul inconfundabil al lui Johnny Depp, alias Jack Sparrow, acompaniată de antrenantul soundtrack al filmului Pirații din Caraibe. Am zâmbit cu nostalgie la momentele copilăriei mele, când stăteam în fața televizorului alb-negru al buncii mele și mă amuzam alături de Tom și Jerry.

Imaginea artificiilor și a orchestrei care nu a părăsit puntea până cand vaporul de nescufundat a fost înghițit de apele Oceanului Atlantic a fost ilustrată de acordurile melodiilor ce au ajutat la transformarea filmului Titanic într-un fenomen. Jack și Rose au fost readuși la viață sub lumina candelabrelor de pe Titanic, care parcă au strălucit mai mult ca niciodată. Însă pentru mine cel mai frumos a fost când Miruna Oprea a interpretat coloana sonoră a filmului Frozen, o producție Disney. Întregul moment a fost parcă suspendat pentru o clipă între sclipirile fulgilor de nea și vocea tinerei fete care transmitea fericirea personajului principal, regina Elsa. Doar aplauzele au adus din nou audiența la realitatea bucureșteană a toamnei.

Concertul s-a încheiat în sunetele viorilor, care parcă au pregătit scena pentru momentele frumoase ce urmau să vină, fiind aduse în fața publicului de actorul Marius Manole. Acesta a dat viață controversatului personaj Peer Gynt, o creație a celebrului dramaturg norvegian Henrik Ibsen. După spectacol, ca și personajul lui Ibsen, am pornit într-o călătorie peste mări și țări, reprezentate de grădina japoneză și de malul Herăstrăului, deasupra căruia se legănau melodios crengile sălciilor, în armonie cu simfonia notelor fredonate de orchestră.

surse foto: 1, 2