update: Mihaela a câștigat bursa pentru cursul Marea Britanie: Artă, istorie și viață cotidiană. Felicitări! Vei primi un email cu mai multe detalii 🙂

Prietenii noștri dragi de la Fundatia Calea Victoriei ne propun să aflăm mai multe despre britanici. Cursul Marea Britanie: Artă, istorie și viață cotidiană este susținut de Mihaela Irimia, profesor universitar și director de Studii al British Cultural Studies Centre. 

Cum vă știm pasionați de istorie și cultură, ne-am gândit să vă provocăm la un concurs simpatic. Scrieți-ne, într-un comentariu la acest post, 3 personalități/simboluri/locuri specifice Marii Britanii. De exemplu, pentru unii dintre noi, UK înseamnă Jane Austen, monarhie și The Beatles.

Așteptăm răspunsurile voastre până pe 4 octombrie, la ora 12:00. Vom alege câștigătorul prin random.org și îl vom anunța pe 5 octombrie. Acesta va putea participa gratuit la cursul Marea Britanie: Artă, istorie și viață cotidiană

Mai multe detalii despre curs:

Ce înseamnă identitate britanică? Ce are special Marea Britanie? Istoria ei, dar și viața cotidiană. Toate vor fi expuse și interconectate în acest curs. Plasat pe harta fizica a Europei în nordul scăldat de apele mărilor și ale Oceanului Atlantic, arhipelagul britanic este insular într-o sumedenie de sensuri. Totul este altfel în Marea Britanie, de la mersul pe partea stângă în trafic sau excentricitatea etalată la chiar faptul că telefonul sună ca nicăieri altundeva.

Istoria instituțiilor culturale care compun, simbolic, identitatea britanică este punctată de evenimente cruciale, foarte adesea violente și sângeroase, cât și de locuri, nume și ritualuri recunoscute ca fondatoare ale spiritului britanic (Britishness) – Shakespeare, Beatles sau Regina.

sursa foto