Marțea trecută, partenerii noștri de la Smart Change au organizat prima dezbatere din cadrul campaniei noastre, Dascăl vs. Prestator de servicii – Rolul profesorului în România secolului XXI. Moderatorul evenimentului a fost Cătălina Radu, lector universitar la Academia de Studii Economice din București și unul dintre oamenii din spatele proiectului Smart Change. Noi am fost foarte încântați de această primă dezbatere (vedeți aici și aici) și ne bucurăm că și gazda noastră a considerat acele câteva ore interesante și educative:

M-am gândit la „Education – A Cross-Cultural Perspective”, ca la un mic proiect al Smart Change care se integrează perfect în campania propusă de societatesicultura.ro. Am invitat colegi profesori, prieteni, foşti studenţi, studenţi actuali şi elevi şi trebuie să recunosc că am fost foarte plăcut suprinsă de rata de răspuns pozitiv la invitaţia mea. Aproape toţi au venit. Faptul că studenţii te iubesc şi în general oamenii din jur te apreciază este poate elementul motivaţional cel mai important pentru orice profesor, aşa că această întâlnire a fost un lucru extrem de bun pentru mine. Am făcut câteva paralele între culturi, ne-am spus punctele de vedere şi ne-am dat seama încă o dată că, indiferent de naţionalitate, de statutul de profesor, student sau elev, de o anumită părere care poate ni s-a format chiar de când eram mici, suntem înainte de toate oameni şi ne dorim să îi înţelegem pe ceilalţi. Cred că dezbaterea a fost interesantă în primul rând prin eterogenitatea grupului. Sunt convinsă că fiecare dintre noi a avut ceva de învăţat de la ceilalţi. Şi câte mai pot fi învăţate! Va trebui repetat evenimentul. Repetat periodic. Împreună chiar putem schimba lucrurile în bine. (Cătălina Radu)

Cu o floare nu se face primăvară, cu o dezbatere nu se schimbă sistemul. Dar cu două?

Marți, 10 decembrie, începând cu ora 18:30, are loc dezbaterea „Mentori, modele și mașini străine”, de data aceasta în română și moderată de Mirona Radu (căreia Simona i-a luat un interviu foarte frumos). Intrarea este liberă. Vă așteptăm la Smart Change, pe str. Constantin Daniel nr. 5 (în apropiere de Piața Romană)! Haideți să schimbăm lucrurile în bine!

sursa foto