Pe 20 noiembrie a avut loc cea de-a patra ediţie a Conferinţelor GensDuBien, seria de evenimente frumoase şi pline de rafinament organizate de echipa GensduBien. Acestea îşi propun să aducă în faţa publicului oameni cu experienţe inedite de viaţă, care îi pot inspira pe cei din jur. De această dată, prezente au fost Ana şi Irina Wagner, două surori care au fondat afacerea Wagner Arte Frumoase şi Poveşti. La sfârşitul serii, a avut loc şi un minunat concert al fetelor de la Muse Quartet.

Ca de obicei, locul întâlnirii a fost Fratelli Espresso Bar. Într-un cadru intim şi frumos amenajat, cele două invitate au adus şi câteva obiecte pentru servirea ceaiului, dar şi bijuterii, stârnind admiraţia tuturor. Astfel, ne-a fost exemplificat ce lucruri minunate pot crea oamenii dacă au lângă ei persoanele potrivite şi îşi urmează pasiunile.

Totul a început prin faptul că Ana este artist, iar Irina, economist. Una dintre ele creează opere de artă, cealaltă are atuurile necesare pentru a găsi uşor cumpărători. În acest fel, în timp şi prin multă muncă s-a creat un brand caracterizat de frumuseţe şi lux, care cuprinde de la porţelanuri ornate cu aur şi platină, la obiecte pentru decorarea casei şi bijuterii atent lucrate.

Atât Irina, cât şi Ana au fost de acord că le-a ajutat foarte mult prezenţa din acest an la  Targul Maison et Objet din Paris. Deşi mai fuseseră prezente ca vizitatori, acum a fost pentru prima dată când au avut propriul stand, unde şi-au prezentat obiectele. Reacţia celor prezenţi a fost una favorabilă, un „wow concretizat în comenzi”, cum a explicat Irina.

Astfel, ele au subliniat că mereu vor mai avea ceva de învăţat, atât în materie de marketing, cât şi referitor la arta propriu-zisă. Deşi Ana a început încă din al doilea an de facultate să picteze pe porţelan, aceasta consideră că abia după 10-15 ani „rafinamentele” pot fi însuşite suficient. Însă, în acest demers, un rol important l-au avut exerciţiul continuu şi vizitarea muzeelor manufacturilor din Franţa. De asemenea, cele două surori consideră că, pentru a reuşi în business-ul pe care ni-l propunem, este foarte important să avem lângă noi oameni apropiaţi, alături de care să muncim cu drag. De aceea, ele îşi oferă apreciere şi respect reciproc. Ana afirmă că „orice artist trebuie să dea de un galerist să vândă ceva”, deşi recunoaşte, râzând, că modul în care colaborează cu sora sa a suferit schimbări de-a lungul anilor ‒ la început, aceasta nu îi percepea comision. Pe de altă parte, Irina consideră că este greu să lucrezi cu ego-ul unui artist, dar spune că acest proiect este  „jocul cel mai complicat şi mai plăcut” din toată viaţa sa.

Dacă această frumoasă poveste v-a stârnit interesul şi doriţi să admiraţi rezultatele muncii a doi oameni minunaţi sau, pur şi simplu, sunteţi pasionaţi de tehnica picturii pe porţelan, ar trebui să ştiţi că atelierele Wagner vă aşteaptă cu uşile larg deschise, la adresa  str. Dr. Staicovici, nr. 19, sector 5, Bucureşti. O dată la două săptămâni, sâmbăta, aveţi ocazia chiar să învăţaţi să pictaţi şi voi și să vă confecţionaţi propriile obiecte de artă, pe care să le luaţi acasă, ca amintire. Consider că este cu adevărat o experienţă ce merită încercată.

În încheierea frumoasei seri organizate de cei de la GensDuBien, în faţa publicului a venit formaţia Muse Quartet, alcătuită din trei violoniste şi o contrabasistă, care au rămas celebre sub numele de Quartet Roşia Montană, fiind prezente şi muzical la protestele din acest an.

Pentru mine, acest concert a fost exact lucrul de care aveam nevoie după o zi epuizantă. Muzica atent izvorâtă din cele patru instrumente mi-a umplut mintea de linişte şi întreaga fiinţă de bucurie.

Astfel, sunt mulţumită că am descoperit acest proiect al lui Dani Simion, Cristina Iankulescu și Vicențiu Oktavianus. Într-o lume în plină mişcare, în care ne hazardăm de prea multe ori şi trăim clipele fără să fim foarte atenţi, poate că este bine să mai ascultăm frumoase poveşti de viaţă şi să încercăm să luăm exemplul unor oameni de succes, care reuşesc să îmbine pasiunea cu munca.

sursa foto