UPDATE: Cei trei câștigători sunt: 1. Alexandra Petrescu 2. Picorina 3. Marius Drasovean. Câștigătorii vor fi contactați de echipa CSC. Felicitări și vă mulțumim pentru participare.

Într-o Românie tot mai tabloidizată, unde senzaționalul face legea, ne place să credem că mai există oameni care ne inspiră prin ceea ce fac, prin ceea ce cred, prin ceea ce sunt. Credem într-o societate în care oameni cu bun simț, inteligenți și modele de bune practici în toate domeniile, ne inspiră să citim mai mult, să vedem filme bune, să învățăm, să mergem la spectacole și să căutăm frumosul în viața cotidiană.

Echipa CSC crede în astfel de oameni, poate tot mai puțini sau mai ales tot mai puțini vizibili. Dar vrem să îi știm, să citim despre ei, să ne inspire și să vorbim despre ei.

Cercul de Societate și Cultură, cu bunăvoința dragilor noștri parteneri de la Cartea de Lectură, organizează concursul Modele în cultura română.

Condiții de participare*: Povestește-ne, printr-un comentariu, despre modelele care te inspiră, spune-ne de ce crezi că fac parte din acea categorie de personalități de la care putem învăța. Concursul se va desfășura în perioada 19 – 25 martie 2013, iar câștigătorii vor fi anunțați marți, 26 martie, atât printr-un update al acestui articol, cât și pe facebook.

Premii:

Neagu Djuvara – Există istorie adevarată?, ed. Humanitas

Peter Molloy – Lumea disparuta a comunismului. O istorie orala a vietii cotidiene in spatele cortinei de fier, ed. RAO

Peter Conradi, Mark Logue – Discursul regelui. Cum a fost salvată monarhia britanică, ed. Allfa

Câștigătorii vor fi aleși de echipa CSC – se punctează creativitatea și argumentarea răspunsului. Premiilor vor fi alese în funcție de clasament (participantul cu cel mai bun răspuns își alege cartea, ocupantul locului II alege din cărțile rămase etc).

*Nu pot participa la concurs membrii CSC și colaboratorii CSC.