Invitație @ BIEFF – Festivalul Internațional de Film Experimental București [concurs încheiat]

BIEFFUpdate: Câștigătorii invitațiilor duble sunt Alexandra D., Claudia U., Florescu Andreea, Adriana U. și Cristian G. Felicitări! Mai multe detalii veți primi pe mail mâine, 10 decembrie.

Prietenii noștri de la Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF au pregătit o surpriză pentru voi, cititorii societatesicultura.ro – câte o invitație dublă pentru fiecare din cele cinci proiecții tematice din competiția BIEFF: Alternative History, Family Ties, Recycled Cinema, In Search of a Soul și Urban Ghosts. BIEFF va avea loc în perioada 10-14 decembrie la Cinema Elvira Popescu și la Cinema PRO

Competiţia internaţională BIEFF aduce în lumină o nouă specie umană, descoperită și definită de artiști: Homo Urbanusomul alienat, din cauza orașului, de natură, de ceilalti şi, în final, de sine însuşi. Programul tematic URBAN GHOSTS: Between Foreboding and Nostalgia explorează tensiunile lăuntrice ale omului contemporan, prins între idealizarea trecutului şi posibilitatea pierderii propriei umanități prin urbanizare. Imunizat de mass-media la suferința celorlalți, omul recent își găsește refugiul în realitatea virtuală și în existența într-un spațiu înconjurător transformat după chipul peisajului emoțional al fiecăruia.

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, BIEFF dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin: INFERNO, MONDIAL 2010, RAINBOW’S GRAVITY și BEHIND THE SUN.

BIEFF aduce în România cel mai recent film al maestrului cinematografului de avangardă, Alejandro Jodorowsky. După o absenţă de aproape 25 de ani, marele vrăjitor al midnight movies (aşa cum este supranumit de publicaţia Hollywood Reporter) revine pe marile ecrane cu lungmetrajul său din 2013, LA DANZA DE LA REALIDAD,care a avut premiera anul trecut în cadrul celebrei secțiuni canneze Quinzaine des Réalisateurs.

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF va avea loc în perioada 10-14 decembrie 2014 la CinemaPRO și Cinema Elvira Popescu.

Pentru a participa la concurs, scrieți-ne într-un comentariu la acest articol care este filmul din cadrul BIEFF pe care abia așteptați să-l vedeți. Concursul se va desfășura în perioada 8-9 decembrie (ora 23:00), iar câștigătorul va fi selectat prin random.org și anunțat pe 9 decembrie, aproape de miezul nopții.

Mult succes!