În data de 2 octombrie, Ziua Internațională a Supraviețuitorilor de Cancer, Asociația Little People România invită publicul larg să poarte galben în semn de solidaritate și respect față de cei care au învins în lupta împotriva bolii. Totodată, publicul este încurajat să îi susțină pe supraviețuitori și să transmită mesajul: există speranță, cancerul poate fi învins! 

Pe data de 2 octombrie așteptăm fotografiile tuturor membrilor comunității, purtând galben, pe pagina de facebook a asociației: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania.

Pe 2 octombrie vom purta galben, culoare ce semnifică reușita asupra bolii, pentru că ne pasă și pentru că ne dorim ca mesajul plin de speranță să ajungă la toți cei care au nevoie! Sperăm ca acest gest simbolic de solidaritate să fie o sursă de motivație pentru toți cei care în acest moment urmează tratamentul oncologic și care au mare nevoie de încurajare. (Katie Rizvi, fondatoare a Asociației Little People România și a Clubului Temerarii)

Respectând tradiția începută în urmă cu trei ani, Asociația Little People marchează și în acest an Ziua Internațională a Supraviețuitorilor de Canceprintr-o serie de evenimente la nivel național, printre care activități de comunicare și conștientizare a mesajului pozitiv al supraviețuirii, dar și campanii de strângere de fonduri prin intermediul brățărilor galbene, bandanelor inscripționate cu simbolul Clubului Temerarii și brățărilor galbene, reflectorizate cu inscripția F#CK CANCER!.

Iar atunci când nimic altceva nu este suficient de puternic pentru a exprima poziția față de această oribilă boală, singurul mesaj rămas pe care tinerii care au învins cancerul îl pot transmite este F#CK CANCER!, definind o atitudine comună de răzvrătire în fața bolii. Acest mesaj puternic a fost susținut de tinerii supraviețuitori de cancer, din 5 națiuni, care timp de o săptămână au participat la cea mai mare Reuniune Anuală Europeană, desfășurată la final de vară în Neptun, România. În acest an, această campanie și atitudine față de boală definesc acțiunile Zilei Internaționale a Supraviețuitorilor de Cancer.

În data de 2 octombrie, între orele 10:00 – 21:00, Asociația Little People va fi prezentă cu un stand galben în București, în cadrul Băneasa Shopping City. Activități similare vor avea loc la Cluj, Timișoara, Iași și în Republica Moldova.

Asociația Little People România anunță și participarea unei echipe de alergători F#CK CANCER la Maratonul Internațional București, desfășurat în perioada 4-5 octombrie. Echipa de alergători F#CK CANCER este formată din tineri supraviețuitori de cancer, membrii ai Clubului Temerarii, care își doresc ca prin participarea lor în cadrul acestui eveniment să transmită tuturor celor care trec prin experiența grea a luptei împotriva cancerului.

Implicarea publicului poate fi posibilă și prin intermediul unei donații care să sprijine echipa de alergători F#CK CANCER. Donațiile vor fi înregistrate prin intermediul platformei on-line Galantom.

Despre Clubul Temerarii

În 2006, Asociația Little People România a înființat Clubul Temerarii – comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul – ce numără astăzi, aproape 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa.

Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susţinere specializată și personalizată la necesităţile fiecarui tânăr din România în materie de coping, facilitând reintegrarea reușită a pacienților în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament și reintegrare în societate

Pentru mai multe detalii despre Clubul Temerarii și activitatea Asociației Little People România vă rugăm vizitați: www.thelittlepeople.ro.