O lume întreagă a auzit despre Steve Jobs. Dar nu, articolul de azi nu este despre el. Ignorați titlul! Uitați că urmăriți rândurile mele sau vorbele lui prin intermediul unor dispozitive și programe a căror existență i se datorează. Uitați-i statutul profesional și realizările pur materiale.

Un om ne spune povestea vieții lui. O viață ghidată de curajul de a crede în necunoscut. În bucuriile neaștepate pe care viața le aduce  când te încăpățânezi și nu renunți. Ascultați-l! Vorbește sincer despre căutarea și descoperirea lucrurilor și oamenilor care te fac fericit. Despre curajul de a renunța, despre curajul de a începe. Iar și iar. Despre muncă, efort, sacrificii, dar și despre respingerea compromisului când acesta presupune renunțarea la idealuri și principii. Despre iubire.

Vedeți, aveam dreptate, nu e doar povestea lui Steve Jobs cea pe care ați urmărit-o. E istoria oricărui om care își urmează visurile și nu se lasă învins. E viața ta de peste 20 de ani, dacă de azi te privești și tu în oglindă și te întrebi ce ai face dacă ar fi ultima ta zi. Dacă ai curajul să renunți la legături inutile, la presiunea eșecului, la a nu porni decât pe drumurile deja pietruite. E povestea pe care o vei începe în momentul în care vei decide să fii tu și să trăiești.

Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma — which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary. (Steve Jobs)

sursa foto