Fascinația pentru oamenii frumoși, excentrici și notorii este incontestabilă. Așa că nu-i de mirare că într-o industrie unde aceste însușiri sunt promovate și răsplătite e foarte ușor să te lași absorbit de bani, faimă, fani. Dar sunt unii actori care rămân cu picioarele pe pământ. Care au știut ce înseamnă să se zbată și au valori atât de adânc înrădăcinate încât sunt de neclintit. Sunt, în genere, cei care au fost frumoși și excentrici încă de dinainte să fie notorii, pe care industria nu i-a transformat, ci doar i-a îmbrățișat. Sunt oameni care-și păstrează esența și drumul, în ciuda faptului că lucrează într-un mediu haotic.

Între ei se află și cel care a fost mereu, încă din copilărie, preferatul meu. Am fost atrasă către el când eram prea mică pentru a-mi da seama că e frumos, când eram prea tânără ca să știu că-mi plac oamenii ciudați, când încă nu știam ce-s visele, piedicile, lupta, deci, implicit, nu știam să apreciez asta.

Se spune despre oameni că bunătatea se vede pe fața lor – nu degeaba erau Făt-Frumos chipeș și Zmeul o pocitanie. Deci Johnny Depp trebuie să fie o minunăție de persoană. Nu cred să-l fi văzut într-un singur rol normal. Nici nu i s-ar potrivi. Fumează, înjură, a renunțat la școală, a fost muzician, a ajuns aproape din întâmplare actor, a divorțat și a rupt cinci logodne. Nu-i inspirația tipică, așa-i?

Într-o lume în care tuturor le e frică, el nu a renunțat la visele lui, nu s-a conformat, și-a urmat drumul și a încearcat mereu, chiar dacă nu erau șanse mari de reușită, în special când nu erau… Își iubește mama, copiii și își este loial sieși.  Pentru că asta e ceea ce contează, până la urmă. L-am iubit când eram prea mică pentru a înțelege de ce și-o voi face și când voi fi prea bătrână ca să mai țin minte de ce. Fiindcă lupta și împlinirea se reflectă, se simt, se intuiesc.

I’m not even born yet, I’m still trying, I’m still pushing. I don’t want to ever get to a place where I feel satisfied.

L-am ales în special pentru că a fost primul om mare pe care l-am admirat. Johnny Depp – excentric, rebel, fiu, tată, fumător, visător, muzician, actor, dacă n-ar fi fost nici una, nici alta și-ar fi dorit să fie scriitor. O adevărată inspirație tocmai pentru că dincolo de imperfecțiunile lui este un exemplu de viață, visare, iubire, loialitate și muncă.

E greu să găsești un discurs în care Johnny este intenționat inspirațional, în care înșiră cuvinte bine alese. De fapt, e greu să alegi unul, întrucât cuvintele sale sunt mereu pline de șarm și învățăminte pentru cei dispuși să le-audă. Am rămas asupra interviului realizat de James Lipton în cadrul faimoasei emisiuni americane Inside the Actors Studio, program original gândit ca un seminar pentru studenții la Actors Studio Drama School. Studioul a găzduit de-a lungul timpului mari actori, care au vorbit despre căile lor mai mult sau mai puțin ușoare, întocmai pentru a-i încuraja și învăța pe tinerii aspiranți. Când a fost Johnny Depp invitat, sala s-a umplut.

I was so uncomfortable being a product, and someone else’s product, and I didn’t, I couldn’t stand it – it was so claustrophobic. So I swore to myself that I would choose my own path, and I wouldn’t deviate in any way, and if I failed, I failed but I tried.

sursa foto